Categorii
Arhiva Blogging

Cum a fost la Cupa bloggerilor la tir cu pistolul

Pe Smbrasov.net poți citi despre ce am făcut acolo, ai poze și câștigători. Aici am să scriu câteva impresii. În primul rând felicitări lui Sorin pentru organizare și Ultra Armory pentru sponsorizare și deschidere.

În primul rând vreau să zic că s-a tras cu arme cu muniție letală. Adică, d’aia care are gloanțe ce „caută carnea”. Altfel spus, nu s-a tras cu bile sau cu capse, ci cu gloanțe cât se poate de reale, într-un poligon cât se poate de bine amenajat.

Cel mai simpatic când mergi la trageri este să vezi acea persoană care trage prima și apoi alții de lângă trag și ei speriați de acel prim trăgător. „Bă, m-ai speriat!”

Glock-urile nu au recul așa de mare așa că nu trebuie să le ții strânse prea tare în mână. Ce mi-a plăcut a fost că toți bloggerii prezenți au avut prezență de spirit și n-am văzut pe nici unul tremurând când pune mâna pe armă. Era o competiție, nu un măcel de pisoi neajutorați.

Alt lucru: cu toate că am venit să ne jucăm, toți am luat în serios instructajul. Fără el ajungi să te rănești sau să rănești pe cineva.

Cei de la Ultra Armory au fost foarte deschiși și ne-au răspuns la toate întrebările. FYI: arme cu muniție letală se oferă doar celor care au lucrat în sistemul de stat (armată, poliție, SRI, etc, exclus Poliție Comunitară/Gardieni Publici) și colecționarilor. Prima categorie are dreptul să poarte arma cu ei, colecționarii au voie să o țină doar acasă.

Armele cu muniție letală costă undeva pe la 2500+ lei iar cele cu muniție neletală (bile) cam tot pe la același preț. Dacă tot ai jucat shootere și vrei să simți o senzație asemănătoare poți merge la poligon. Eu sigur mai fac drum pe acolo.

Așa cum pomenisem data trecută, Nico a luat locul trei demonstrând că fetele au ținta mai bună. Asta e valabil și în alte locuri.

Cupa bloggerilor la tir cu pistolul a fost o premieră în țară, dar și o oportunitate să mai schimbăm câteva vorbe cu grupul Social Media Brașov și să aflăm ce soluții magice folosesc cei de la TNR tocmai de la sursă. Un eveniment reușit și o experiență care trebuie repetată. Am locul patru. De la coadă 😀

2 răspunsuri la “Cum a fost la Cupa bloggerilor la tir cu pistolul”