Categorii
Arhiva Personal

Ziua Națională a Românilor – some tough love

1-decembrie-marea-unire-ziua-romanilorAm văzut două filme scurte la GCM despre Ziua Națională a Românilor. Azi e ziua in care ne amintim că suntem ceva mai mult decât o „gloată de tip omega”, care trebuie mereu forțată să facă ceea ce este corect.

Titlul mixt nu este întâmplător. Ni se potrivește. La fel și „Revoluția” aka lovitura de stat din ’89. Dovadă evenimentele de apoi și modul nostru de a fi în genere. Eu nu sărbătoresc azi decât un lucru: pe mine. Am un loc de muncă, am prieteni români la care pot merge oricând mă doare ceva, știu că există o mână de români incoruptibili și cu drag de țară. Îi sărbătoresc și pe ei.

Ce identitate națională? Ce bucurie că ești român? Ce tot atâtea defilări? Am prieteni jandarmi care defilează azi. Nu am să merg pentru că azi nu este sărbătoare. Când trăim de atăția ani o minciună și nu suntem în stare să mișcăm un deget, doar să admirăm emisiuni fără conținut și oameni goi, nu avem dreptul să avem o sărbătoare națională.

Azi sunt hater tocmai pentru că românii, ca țară, nu au arătat că vor să fie mai bine. Azi e zi de umilință pentru noi. În 1918 au făcut ceva. În 2011 ce sărbătorim? Tot trecutul?! Dacă mai mult nu se poate…

8 răspunsuri la “Ziua Națională a Românilor – some tough love”

Daca un popor cu o istorie cat un pliant arunca aftificii peste toata lumea pe 4 Iulie, avem si noi dreptul la o zi in care sa ne amintim de istoria noastra.
Nemultumiri sunt multe, dar e ceva care ma face sa raman aici chiar daca voi fi ala care stinge lumina…

Eh, ne intelegem la o bere 😛

Gloria romanului este apusa ca si vremurile pe care le sarbatorim , acum stim doar sa tinem capul plecat.

Manuel, fără falsă modestie, fără ipocrizii, eu te admir că ai scris ceva de 1 Decembrie! Şi eu am scris, vreo 4 pagini. Mi-am făcut portofoliu pe blog. Ideea, mi-au dat-o articolele tale şi Graţian Lascu. Cât despre 1 Decembrie, ce ai scris tu, e valabil şi la mine. Aici, în Thessaloniki, au găsit alt motiv să iasă pe străzi: SIDA. Bravo, mi-am zis. Dar mă chinuie o întrebare: Câţi bolnavi de AIDS s-au vindecat în cele 3 ore de paradă, ca urmare a acţiunii cu pricina?
Iată un calcul de afacerist: 1000 oameni x 3 ore = 3000 ore. Dacă erau investite în studiu şi documentare pentru găsirea unui leac?
Dar, cum spuneam, asta e gândirea mea de om de afaceri. Vezi ce zice DEX despre „afaceri”… Hoţii, escrocherii, înşelăciuni… 😉

Nu, DEX sigur nu minte. Nu are cum… :))

Anul trecut am avut o nota ceva mai pozitiva. Cred in lucrurile scrise anul trecut, dar desigur acum am redat partea neplacuta a monedei.

Buna ziua!
Te rog Manuel Cheta daca vezi mesajul meu lasa-mi ,te rog, un contact de-al tau…Vreau sa-ti fac o invitatie in cadrul unei emisiuni…Multumesc!