Categorii
Arhiva Blogging

Caută un job prin internet: două idei geniale

twitter job hustle loc de munca prin internetCum activez în social media (a se înțelege că sunt utilizator, nu social media expert) este clar că cele două idei de mai jos mi s-au părut a fi geniale tocmai pentru faptul că se folosesc de sistem pentru a aduce în atenția celor vizați mesajul dorit.

În principiu este vorba de cunoașterea destul de bine a modului în care funcționează internetul și social media (rețelele sociale) atunci când faci așa ceva.

Ambele idei țin de căutarea unui job. Prima idee a fost aplicată de către Alec Brownstein, copywritter din SUA, care a cumpărat un domeniu de internet și l-a denumit după unul dintre directorii creativi ai New York-ului! Apoi a treacut la descriere faptul că știe că acel director și-a căutat numele în Google și că el este soluția căutărilor sale!

Ca să fie afișat site-ul în prima poziție Alec a folosit AdWords. Astfel, când directorul îți căuta numele vedea acel site al linkuri sponsorizate. Genial și cu efect. Omul nostru și-a găsit de lucru acolo unde a vrut. Mai multe detalii le poți citi pe Huffington Post. Iată și filmul:

A doua idee se referă la folosirea Twitterului de către designerii olandezi Bas van de Poel și Daan van Dam pentru a-și găsi de muncă. Ce au făcut ei este simplu, dar ingenios în același timp. Ei au creat 5 conturi de Twitter și au pus la avatare diferite litere. Apoi au dat follow de pe acele cinci conturi mai multor directori de creație. Prin urmare, când acei directori se uitau să vadă cine îi urmărește pe Twitter, aveau ocazia să dea de mesajul „HIRE US„, format din avatarele celor 5 conturi. Genial! Urmărește filmul de mai jos! Via [TechCrunch].

Twitter Job Hustle from Wonder Years on Vimeo.

Te-ai gândit să folosești internetul pentru a-ți găsi de muncă? Eu da, dar nu în mod ingenios. Am folosit conturi pe site-ul de muncă. Am ieșit mai câștigat cu Elance (mersi Marius).

10 răspunsuri la “Caută un job prin internet: două idei geniale”

Foarte ingenioase ideile! 😀 Oare ar merge si pe la noi? 😕

Este putin altfel la noi, dar nimic nu ne impiedica sa incercam metoda si apoi sa o rafinam 😀

Interesant cum de altii nu s-au gandit 😀

Foarte fain articolul , dar trebuie sa te gandesti ca chestii de astea se intampla 1 la 1000 si de exeplu in primul caz…daca directorul era nervos putea sa-l dea in judecata pe proprietarul site-ului… asa ca …. mai avem de asteptam pana ce cu adevarat vom cauta job-uri numai pe net

Sunt destui care cauta joburi pe net si castiga din asta. Cei de mai sus sunt cazuri de oameni ingeniosi!

[…] care a venit cu ideea: Manuel, screenshot-ul de mai jos fiind facut de el. Later edit: e preluata, zice Manuel la el pe blog (imi spusese si Giolly pe twitter, de […]

Nu aveai la un moment ceva în genul acesta și pe Facebook? Regret, dar pe Twitter ți-am unfollow, erai prea zgomotos pentru gustul meu și prea mult shameless promotion. Ești într-o listă privată, ai câteodată și idei bune! 😀

[…] conturi de Twitter și mi-am dat follow. Ce a ieșit poți vedea mai jos. Ideea este preluată de aici. Cum ți se […]