Categorii
Arhiva Optimism

Grafică, au ba?

gabriel-cotovan-robots-imageDacă este cineva despre care aș scrie cu cea mai mare bucurie, atunci acela este Gabriel Coțovan (Facebook, nickname: Geleven, Geleven11), prieten foarte bun și geniu al graficii 2D și 3D. Pe bune.

Cum sunt de fel pasionat de tot felul de lucruri frumoase, incredibile chiar, îmi place să scriu despre ele. Am învățat să fac și eu prelucrare de imagini, dar la nivel de bază. Când văd că cineva este mult mai bun ca mine nu pot decât să privesc uimit la ce-i poate omului mintea.

Am lăudat tot felul de artiști străini pe acest blog (vezi articolele legate de iluzii și sculpturi) și era normal să laud pe cineva mai apropiat, nu?

Gabi, așa cum îi zic prietenii, face design de logo-uri, grafică 2d și 3d, prelucrări de imagini, ba chiar și pictură digitală, dacă am înțeles bine. Iata și exemple de logo-uri ale unor firme cunoscute în Brașov, făcute bineînțeles tot de Gabi. Dacă vrei să vezi mai multe logo-uri făcute de el intră pe pagina lui de pe Picasa.
logo-gabriel-cotovan

Iată și niște exemple de pictură digitală (imagini create intr-un program special care imită pensulele) care fac parte din colecția „Painted thoughts”. Cum are de lucrat mai ales cu străini (germani, în speță) s-a învățat să scrie și blogul lui și numele de colecții în engleză. Mai multe astfel de picturi aici.
The Black Struggle
Oblivion

Mă atrag mai mult imaginile cu automobile sau grafica 3D (ușurel, vin și exemplele) așa că te invit să vezi vreo trei concepte de mașini făcute de el. Mai multe găsești aici.

La partea de grafică 3D am rămas gură-cască, uimit de imaginile pe care le vei vedea și tu. Unele sunt în așa fel concepute încât ai zice că sunt, de fapt, fotografii. Mult au mai plâns calculatoarele lui când a trebuit să facă „randări” la tot felul de imagini. Colecția completă aici.











Are și la capitolul CD covers niște imagini care îmi sucesc un pic gândurile în cap. Admiră ideile de mai jos. Mai multe găsești aici.


O vorbă comună nouă zice: cine știe, cunoaște. Și se vede că Gabi, pe drept cuvânt artist, știe să facă și să recunoască pe loc un lucru care să te uimească. Se pregătește sa lanseze blogul Blografika.com. Este deocamdată în lucru, dar poți găsi acolo pagina de linkuri către proiectele sale. Pe viitor va integra tot felul delucrări foarte interesante ce țin de design și grafică. Ține pe aproape pentru că nu vei regreta.

Iți ofer și o imagine desert. Nu ține de grafică, dar este drăgălășenia întruchipată. Se numește: Cutezilla. De ce pun imaginea asta aici? Pur și simplu nu știu de ce, dar e tare simpatică.


6 răspunsuri la “Grafică, au ba?”

La Cd covers, mi s-a parut ca cea cu scrugerea de la chiuveta si cu cartusul pus acolo este ff geniala. Si desenele 3D, clar. 😀

[…] Grafică, au ba? Fri Dec 10, 2010 0:58 am Dacă este cineva despre care aș scrie cu cea mai mare bucurie, atunci acela este Gabriel Coțovan (Facebook, nickname: Geleven, Geleven11), prieten foarte bun și geniu al graficii 2D și 3D. Pe bune. Cum sunt de fel pasionat de tot felul de lucruri frumoase, incredibile chiar, îmi place să scriu despre ele. Am învățat să […] […]

Imi place ceea ce face Gabriel Coțovan si te felicit pentru ca ai amintit pe blogul tau despre el. Imi doresc sa schimb cateva cuvinte cu acest artist, chiar si online.
Numai bine !

Il voi anunta negresit. Imi place sa vad ca arta si fotografia merg mana in mana si fac lucrurile mai frumoase. O seara faina.